Lefter adasıyla bir kez daha ölümsüzleşti

[imagebrowser id=1020]Adalar Müzesi’nde  ‘Biz bu memleketi seninle sevdik Lefter’ sergisi açıldı.

Müze açılışında Sarı lacivertli UNIFEB taraftarları dakikalarca durmadan, yorulmadan Lefter diye bağırdılar

Ordinaryüs Lefter Adalar Müzesi’nde

Futbolun ordinaryüsü Lefter için Büyükada’da, Adalar Müzesi’nde açılan sergide  “Biz bu memleketi seninle sevdik Lefter” duygusuyla Fenerliler ve  çok sevdiği doğup büyüdüğü ve yaşamını yitirdiğ Büyükada  ve adalılar bir araya geldi. Lefter’in eşi İstavrini ve kızı  Aliki törende Fenerlilerin sloganlarına gösterdiği sevgiye ve evlerininin çok değerli direğine Lefter’e duydukları özleme daha fazla dayanamadılar. Duygulandılar ve gözyaşlarını tutmadılar…

Lefter’in eşi İstavrini törende gözyaşlarını tutamadı.

Sergide Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu değerlerimize sahip çıkalım mesajı verdi. Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoglu , ‘Bu yıl 3. sergi açtık. Yitirilen mimari zenginliğimiz, yok olan deniz varlığımız ve insani zenginliğimiz  Lefter.. Bu çok ilginç bir üçleme oldu’ dedi

Sergnin mimarı Ersin Salman  Lefter için yazdığı şiiri okudu…

Ersin Salman’ın şiiri

‘Lefter’in kitabında neler var?

* Lefter’in çok “huylu” olduğu: “Biri beni öptü mü, gidiyordum eve, kolonyayla siliyordum her tarafımı”.

* Futbolu bıraktıktan yıllar sonra da Fenerbahçe’yi “kendinden çok” sevdiği: “Maçlardan evvel Aya Yorgi’ye çıkıyorum, mumlarımı yakıyorum ve Fenerbahçe için dua ediyorum”.

* 1982-1999 arasında 17 yıl boyunca Milliyet’te spor yazarlığı yaptığı…

Lefter ailesi ve torunlarıyla

* Hayatını futbola adayıp eğitimden uzak kaldığı. İlkokul diplomasını ancak 1967 yılında Bolu Cumhuriyet İlkokulu’ndan alabildiği.

* Futbolu bıraktıktan üç yıl sonra Fenerbahçe’nin davetiyle genç takımla birlikte Dallas maçına çıkıp çok iyi oynadığı.

* Cemal Süreya’nın onun için şu satırları yazdığı: “Lefter yalnızlığın büyük serüveninden dönen Ulysseus. Evde kimseyi bulamadı. Attığı golleri bir de İstanbul surlarının burçları arasından geçirirdi. Metin Oktay jimnastikçi, Lefter sanatçı. Metin’den destan, Lefter’den roman.”

* Onu milletvekili olarak görmek isteyen İsmet İnönü’yü “Gençleri mecliste değil sahalarda yetiştirebilirim” deyip reddettiği.

* Kariyerindeki en yüksek ücretin Nice takımına transfer olduğunda aldığı 2.5 milyon dolar olduğu.

Yorum bırakın